3 листопада 2016 року в Києві відбувся І «Український форум з альтернативної енергетики ‘16» з фокусом на інвестиційні можливості українського ринку альтернативної енергетики. Організатори Форуму – A7 CONFERENCES та Dentons, Iнституцiйний партнер – ЄБРР, Партнери – GESS Consulting Ukraine, RENTECHNO, Jinko Solar, CNBM, Renault Україна, Turkish Airlines та KNESS.

3 листопада в Києві відбувся перший Український форум з альтернативної енергетики

Альтернативна енергетика є одним з найбільш перспективних напрямків, на який звертають увагу все більше гравців ринку. Питання енергоефективності та енергонезалежності стали дуже актуальними в Україні протягом останніх років. Підвищення вартості імпортованих енергоносіїв, нестабільність курсу національної валюти і курс на енергоефективність на даний момент є основними факторами, які вимагають прийняття важливих рішень.

Це вже третя міжнародна конференція організаторів цього року, присвячена сектору енергетики України, яка стала найбільшою комунікаційною платформою з фокусом на інвестиційні можливості, розвиток і реформування сектора альтернативної енергетики, включаючи сонячну енергетику, вітроенергетику і біоенергетику.

Платформа об'єднала більше 400 представників сектора з інвесторами, державними діячами та фінансовими організаціями з більш ніж 20 країн світу. Особливістю Форуму стала дискусія щодо глобальних тенденцій розвитку альтернативної енергетики, перспективи розвитку цієї галузі в Україні до 2020 року і потенціал сонячної, вітрової та біоенергетики.

Мирон Рабій, Партнер, Голова української практики з питань енергетики і природних ресурсів, Dentons, зазначив, що «Dentons пишається своїм вкладом у цей важливий захід. Зелена енергетика вже давно стала актуальною темою на українських конференціях з енергетики, і даний форум продемонстрував величезний потенціал та рівень зацікавленості ринку. Україна – частина глобальної дискусії щодо екологічно чистих джерел енергії та нових технологій, і в цьому контексті наш форум став ефективною платформою для чесного а продуктивного діалогу та обміну досвідом».

Заступник генерального директора «СНБМ в Україні», Тянь Вей, заявив: «У галузі відновлюваної енергетики великі перспективи, але вона не може розвиватися, якщо не будуть залучатися інвестиції. На прикладі активів нашої компанії в сонячній енергетиці можна бачити, що, на жаль, в Україні існують прецеденти вибіркового ставлення до інвесторів, а законодавча база нестабільна. В результаті - гарантії інвесторам не дотримуються. Але, незважаючи на тимчасові труднощі, китайський бізнес вірить в Україну та її успішний економічний розвиток. CNBM є власником десяти сонячних станцій в Україні загальною потужністю 267 МВт і неодноразово заявляла про наміри інвестувати в Україну в енергетичну та інші сфери».

Ольга Брижан, Директор, GESS Consulting Ukraine, прокоментувала: «Цьогорічний форум ще раз підтвердив, що майбутнє альтернативної енергетики в Україні – це вже не вчорашній міф, а реальність сьогодення. Було приємно бачити, що серед партнерів та учасників форуму зібралися провідні компанії енергетичної галузі України та зарубіжні колеги, які поділилися досвідом та продемонстрували свою готовність до співпраці на користь енергетичної безпеки та незалежності України. Наша компанія, в свою чергу, хотіла б подякувати за організацію заходу на високому рівні. Ми сподіваємося, що Форум привернув увагу суспільства та уряду країни до необхідності створення стабільного політичного та економічного середовища, а також розробки більш привабливих умов для залучення зовнішніх інвестицій для розбудови альтернативної енергетики в Україні. Ми розраховуємо, що український уряд, який відіграє вирішальну роль у майбутньому енергетичного сектору, продемонструє свою готовність до рішучих дій і найближчим часом ми побачимо відповідні позитивні зміни як щодо умов фінансування проектів іноземними інвесторами, так і щодо енергетичної галузі в цілому».

Також на Форумi виступили: Франсiс Малiж,
Керуючий директор у країнах Східної Європи та Кавказу, ЄБРР; Луіс Борго, Старший банкір, ЄБРР; Максим Сисоєв, Старший юрист, Dentons; Марія Барабаш, Президент, A7 GROUP, Член Ради директорів, СУП; Ольга Бєлькова, Заступник голови, Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, Верховна Рада України; Валерій Коцюба, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України; Станіслав Дубко, Керуючий партнер, A7 CAPITAL; Євген Ладнич, Генеральный директор, RENTECHNO; Дінчер Саїджи, Генеральний директор представництва в Києві, Turkish Airlines; Наталія Бойко, Команда підтримки Національної ради реформ України; Радник, Адміністрація Президента України; Олена Скрипник, Генеральний директор, Helios Strategia; Джеймс Брук, Головний редактор, Ukrainian Business Journal; Томаш Янас, Партнер, Dentons; Пiтер О’Брайан, Директор, Eurocape New Energy Ukraine; Сергій Шакалов, Співзасновник та генеральний директор, Енергетичний холдинг KNESS; Шон Лі, Директор з операційної діяльності, GESS Consulting Ukraine; Франк Нiндорф, Генеральний менеджер в Європi, Jinko Solar; Марія Мерджанова, Регіональний менеджер з продажу, Східна Европа та Скандинавія, Jinko Solar; Георгій Гелетуха, Голова правління, Біоенергетична асоціація України; Ян Нiлссон, BWSC; Роман Зiнченко, Chairman та co-founder, Greencubator; Нарек Арутюнян, Засновник та генеральний директор, Rengy Development; Фредрiк Свiнхуфвуд, Спiвзасновник та партнер, Vindkraft Ukraina; Сергій Худіяш, Начальник управління програм міжнародних фінансових організацій, УКРЕКСІМБАНК; Умiт Ямантурк, Заступник генерального директора, GURIS; Ігор Тинний, Засновник та спiввласник, Акванова Iнвестмент; Джефрі Берлін, Керуючий директор, Ukraine Power Resources; Артур Лоза, Голова, Асоціація свиноводів України та інші.

Органiзатор Форуму – A7 CONFERENCES, Співорганізатор – Міжнародна юридична фірма Dentons, Інституційний партнер – Європейський банк реконструкції та розвитку, Офіційний партнер – GESS Consulting Ukraine, Офiцiйний перевiзник – Turkish Airlines, Партнер сонячної енергетики – RENTECHNO, Партнери – Jinko Solar, CNBM та Міжнародний енергетичний холдинг KNESS, Інвестицiйний партнер – A7 CAPITAL, Стратегiчний партнер – Будівельна компанiя «AртБудСервіс», Автомобільний партнер – Renault Україна, Виставковий партнер – ЖК «Orange Park». Генеральний ТВ-партнер – NewsOne, Генеральний інформаційний партнер – Інтерфакс-Україна, Ексклюзивний медіа-партнер – ЛігаБізнесІнформ, Ексклюзивний бізнес медіа-партнер – газета «Бізнес», ТВ партнер – Телеканал Бізнес. Медiа-партнери: Рейтинг «Вісник»,
Український тиждень, Компаньон, Renewable Energy, Енергетичний Термінал, Ukrainian Business Journal, Business Views, Delo.ua, HUBs, UBC, ABCnews, ЕнергоБізнес, OilNews, KyivPost, Апостроф, Держзовнішінформ, UJBL, ЦКП інформ, Energy.Oil&Gas, Бізреліз, The Ukrainian Times. За підтримки: СУП, АСС, EBA, UVCA, Actions First Foundation, УАІБ, Асоціація українського бізнесу в Польщі, URE Club, UkrIma, EasyBusiness, Рік Європи в Україні.

Серед учасників Форуму були представники таких компаній, як General Electric, CJR Renewables, Küttner, The European Investment Bank, USAID, BRDO, National Bank of Ukraine, SoftServe, AES Kazakhstan, SynEnergy Consulting, Solar Steelconstruction, Siemens Wind Power.

Наступний Форум відбудеться 26 жовтня 2017 року у м. Київ.

Матеріали та відео-запис Форуму доступні на сайт www.a7conf.com/uaef

2006-2016 Дорош Игорь
admin@renewable.com.ua
Использование любых материалов,
размещенных на сайте, разрешается
при указании прямой ссылки.